A BLUE DUCK ARTS FORGATÓKÖNYVÍRÓ MŰHELY

 

A Blue Duck Arts forgatókönyvíró műhelyt 2009-ben alapítottuk, azzal a céllal, hogy színház – és filmszerető fiatalokként együtt írhassunk, talál­junk ki történeteket, és csapatként dolgozva fejlesszük azokat – egy ál­landó közösségben tudjunk alkotni. Így álltunk össze, színművész, grafikus, mérnök, bölcsész, tanár és operatőr, hogy szabadidőnkben történeteket álmodjunk, megírjuk, és felolvasva egymásnak a vita inspiratív közegé­ben tovább formáljuk, gazdagítsuk azokat. A közös munka hevében fel­bátorodva felkértünk tapasztalt, neves szakembereket a filmszakma összes területéről, hogy az általunk legjobbnak vélt alkotásokat elolvasva világítsanak rá a hibákra. A kritikákon kezdetben olykor megsértődtünk, de lassan hozzáedződtünk – így fejlesztettük önmagunkat. Az évek alatt összecsiszolódtunk, most már gyakran fél szavakból is…

Egy merész ötlettől vezérelve elkezdtünk pályázni, és önállóan kisfilmeket gyártani. Míg filmes körökben egyelőre csak tapogatóztunk, színházi kötődésünknek köszönhetően a világot jelentő deszkákon kön­nyebben meg tudtuk valósítani terveinket. Így íródott meg három színdara­bunk, melyet sikerrel játszottak/játszanak. Idővel a film területén is értek bennünket kisebb kellemes meglepetések, sikerek, megbízások (kerékpá­rozást népszerűsítő kisfilmek, hajléktalanok sorsát feldolgozó rövid tör­ténetek). Majd jöttek az egyre komolyabb, nagyobb volumenű felkérések – NKA, Filmalap, MTVA pályázatok, m1 és tv2 megbízások.

Hosszú távon a Blue Duck Arts szakmailag ismert és elismert író- és forgatókönyvíró műhellyé kíván válni; egy megbízható, szakértő, jó stílusú, rugalmas alkotótárs magas színvonalú televíziós-, színházi- és filmprodukciók forgatókönyvének elkészítésében.


Bár történet csak egy van, de mese több millió!

 

A BLUE DUCK CSAPAT