Ez volt a Blue Duck 2012-ben

Szerencsére bevált az előző évi kívánságunk, miszerint idénre még több munkát, ne adj Isten, eredményt kívántunk magunknak. 2012 bővelkedett a feladatokban. Tartsuk meg jó szokásunkat, és ezt a növekvő tendenciát folytassuk 2013-ban is!

Valcz Péter tollából megszületett az Áldja meg az Isten, Mr. Vonnegut c. dráma, mely a KOMA Bázison való bemutató óta igen sok teltházas előadást élt meg. Jelenleg a Thália Színház, Arizona Stúdiójában lehet megtekinteni. Az előadásban Gönye László egy-egy aranyszava is felvillan, míg Vékes Csaba nagy bajusszal ugrál a színpad kellős közepén, mint Kurt Vonnegut.

2012-ben egész évben, és továbbra is műsoron Utolsó csepp c. interaktív krimink, a Gyilkosság a Vacsorán szervezésében. Az Orfeumban lehet megtekinteni az előadást, szerencsére a jegyek miatt nem árt korán odatelefonálni, mert igen gyorsan fogynak. Mint a négyfogásos menü.

Leforgattuk Gönye László: Kávéfőző c. alkotását. A kisfilmet Vékes Csaba rendezte, operatőr Petrik András, szereplők: Szirmai Melinda és Fekete Zsolt. A filmhez a zenét, Darvas Ferenc szerezte. A most következő kisjátékfilmes szezonban remélhetőleg jó pár szemlére eljut. A Toldi moziban egy bemutató előadáson már látni lehetett, és a fesztivál szezon után a honlapon is megtekinthető lesz.

Elkészült első nagyjátékfilmünk forgatókönyve, a Minta-apa. A Horváth Áron által vezényelt munka a Budapest Film által kiírt Budapest Film Script Compatition döntőjében az előkelő harmadik helyezést érte el. A mentorunk Szajki Péter volt. A film jövőjéről most tárgyalunk a Budapest Filmmel, így elképzelhető, hogy a következő esztendőben továbbfejlesztjük a projektet, hogy aztán pályázati pénzzel megtámogatva a megfilmesítés útjára lépjen.

A Film Alap ötletvadászat pályázatán a Ha hadvezér c. szinopszisunk bejutott a támogatottak közé, és azóta már meg is köttetett a szerződés a mű megírására. A kész könyvet 2013. február 28-án kell leadnunk, és akkor eldől, hogy kap-e további lehetőséget a forgatókönyv a fejlesztésre és gyártás-előkészítésre.

Egy háromrészes tv-játék írására is felkérést kaptunk. Csortos Szabó Sándor megbízásából, Mikszáth: Beszterce ostromának egy feldolgozásán ügyködünk, ez azt jelenti, hogy 2013. január 15-ig kell leadni a 150 oldalnyi anyagot. Hogy ezt követően mi lesz a sorsa, azt még szintén nem lehet tudni, eredményes továbbpályázás esetén szintén a megvalósulás irányába léphet a projekt.

A Horváth Áron által írt Hívó c. kisjátékfilmünk, Odegnál Róbert rendezésében - bár tavaly azt hittük - nem készült el 2012-ben, azonban az már kristályosodni látszik, hogy februárban meglesz a premierje ennek a kisfilmnek, és akkor az is elindulhat a világhír felé, hogy ezt milyen formában teszi, majd még elválik.

Feladatunk van bőven, izgalmak várnak ránk szép számmal 2013-ban is, és meglátjuk, hogy milyen meglepetéseket, új kihívásokat tartogat a következő esztendő!